Renovatie passerelles TU

Eindhoven

2011 - 2018

Passerelles 05
Eindhoven

De passerelles / de loopbruggen, die alle gebouwen van de TU Eindhoven op het hoofdniveau onderling verbinden, zijn karakteristiek voor het gebouwencomplex en zijn efficiënt bij het personenverkeer en het transport van goederen.

Uitgegaan is om de vloer- en dakconstructie te voorzien van een thermische isolatie aan de buitenzijde. Ter beperking van het energieverlies en om tot een bouwkundige vereenvoudiging te komen is gekozen voor een aaneensluitende buitenschil bestaande uit een DRL aluminium vliesgevelsysteem met gezette aluminium daklijsten en plinten. Dak en buitenplafond zijn daarbij zonder gecompliceerde overgangen sluitend gemaakt.

Natuurlijke ventilatieroosters zijn niet in het geveloppervlak opgenomen, maar op subtiele wijze verwerkt in de daklijst. Het interieur wordt hoofdzakelijk bepaald door de rode rubberen vloerafwerking en het ‘open’ naturel aluminium lamellenplafond, waarin de TL- verlichting zonder armaturen is verwerkt.

Passerelles 11
Passerelles 08
LOCATIETUE CAMPUS EINDHOVEN
OPDRACHTGEVERCVB TUE
PERIODE2010 - 2018
STATUSGEREALISEERD
PROGRAMMAONDERWIJS
ARCHITECTUURSTUDIO M10
PROJECTARCHITECTENDOUWE BOONSTRA
MARTIEN JANSEN
PROJECTLEIDERBAS KOLKMANN
BOUWMANAGEMENTABT
CONSTRUCTIEARONSOHN
INSTALLATIESNELISSEN
Passerelles 14
Passerelles 13
Passerelles 15