Stichting Zuidwester

Middelharnis

2014 - 2015

Zuidwester 05
Middelharnis

Onze doelstelling voor dit project is kort en bondig; in goede samenwerking met het ontwerpteam en de werkgroepen binnen de gestelde kaders tot een zo efficiënt mogelijk ingericht kantoorgebouw te komen voor Stichting Zuidwester. Een kantoorgebouw dat voldoet aan de specifieke wensen van Zuidwester en dat klaar is voor ‘het nieuwe werken’. Tot de opgave behoren het integraal interieurontwerp, de engineering van installatietechnische onderdelen, aangevuld met enkele onderdelen van het vast meubilair.

Een juiste mix van een zorgvuldig gekozen, gedifferentieerd aanbod maakt het mogelijk om in wisselende setting goed en efficiënt met elkaar samen te werken. Zo zijn er werkplekken groot en open die uitnodigen om te overleggen. Daarnaast zijn er plekken met een meer gesloten karakter waar geconcentreerd kan worden gewerkt.

De begane grond biedt plaats aan reguliere werkplekken (service balie en ICT) en een ruim aantal flexplekken. De werkplekken zijn nooit gelijktijdig bezet. Er is voldoende overloop (ruimte) en differentiatie (typologisch) aangebracht om de wisselende bezetting gedurende de werkweek op te vangen. De ‘losse’ inrichting van het werkcafé leent zich goed voor bijeenkomsten en informeel overleg. Het is een ruimte die huislijk en flexibel is.

Zuidwester 08
Zuidwester 09
Zuidwester 07
LOCATIEDWARSWEG MIDDELHARNIS
OPDRACHTGEVERSTICHTING ZUIDWESTER
PERIODE2015
STATUSGEREALISEERD
PROGRAMMAKANTOOR
OMVANG1000 M²
ARCHITECTUURSTUDIO M10
PROJECTARCHITECTDOUWE BOONSTRA
MEDEWERKEND ARCHITECTROOS HESSELS
INSTALLATIESTREE ISTALLATIEADVIES
LICHTHENK V/D GEEST LICHTONTWERPEN
Zuidwester 06