Slaapstrandhuisjes

Cadzand

2010

slaapstrandhuisjes 01
Cadzand

In dit voorstel worden aan de voet van de duinen op twee locaties, bij Groede en Cadzand Bad, een klein aantal slaapstrandhuisjes geplaatst. De slaapstrandhuisjes zijn er te gast.

De slaapstrandhuisjes worden niet schouder-aan-schouder geplaatst, maar volgt de natuurlijke glooiing van het duinlandschap. De opzet is eenvoudig maar consciëntieus. De slaapstrandhuisjes worden geclusterd in groepjes van drie. De ruimte tussen de drie strandhuisjes is relatief klein en overzichtelijk; een plaatst die zowel veiligheid als geborgenheid biedt. 
De ruimte tussen de cluster daarentegen is fors en heeft meer de schaal van het strand. De royale terrassen zijn uitlopers van de woon- en slaapkamer.

De basale opzet van het strandhuisje poogt recht te doen aan het unieke karakter van deze prachtige noord georiënteerde kustlijn. De slaapstrandhuisjes zijn ingebed in een natuurlijke, vanzelfsprekende omgeving van strand, zee en duinen. Bijzonder is dat de lange zijde van de slaapstrandhuisjes zijn ‘gedraaid’ met uitzicht op zee. Door de royale glasgevels heb je altijd een prachtig, panoramisch uitzicht. Het uitzicht is er altijd. Het dak versterkt nogmaals de oriëntatie. Het dak is licht glooiend. Op het hoogste punt onder de kap is ruimte gemaakt voor een alternatieve slaapplaats. Een kleine intieme ruimte aan de westzijde van het strandhuisje boven de entree. Boven de keuken en de tafel is de ruimte dubbelhoog. Het materiaal, kleur en grootte is bescheiden en ingetogen. Nergens is het schreeuwerig.

LOCATIEZANDGOLF CADZAND
OPDRACHTGEVERGEMEENTE SLUIS
PERIODE2010
STATUSONTWERP
PROGRAMMALEISURE
OMVANG100
ARCHITECTUURB - VK ARCHITECTEN
PROJECTARCHITECTDOUWE BOONSTRA
CONSTRUCTIESVAN DE LAAR
VISUELE IDENTITEITDUM