Waterrijk Meerhoven

Eindhoven

2015 - 2018

Waterrijk 1
Eindhoven

Het plan waterrijk Meerhoven bestaat uit vier woningen van drie lagen variërend in grootte. De kwaliteit van het ensemble schuilt in de ruimtelijke samenhang van de binnenstraat, de patio en het huis. De bebouwing volgt de richting van het driehoekige kavel. Aan de lange zijde van de kavel zijn twee geschakelde woningen gesitueerd en aan de korte zijden staan twee vrijstaande woningen. De architectuur is ingetogen. Onbehandelde houten gevels met houten kozijnen in een donkere kleur. De ommuurde tuinen (patio’s) zijn tevens van hout. Het is hout is verduurzaamd en zal vergrijzen.

De footprint van het ensemble loopt door tot ongeveer 75 cm buiten de gevels. Daarop staan de vier woningen. De bestrating wordt in twee kleuren uitgevoerd. Een kleur voor de stoep, parkeerveld en toegangspad tot de woning en een afwijkende kleur voor de binnenstraten en het onderhoudspad van de tuinen. Zo wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de openbare ruimte (buiten) en het collectieve ruimte (binnen). Rondom wordt het ensemble afgezoomd met een brede, collectieve eetbare tuin.

LOCATIEWATERRIJK MEERHOVEN
OPDRACHTGEVERJANSEN EN VIS
PERIODE2015-2018
STATUSONTWERP
PROGRAMMAWONEN
OMVANG4
ARCHITECTUURSTUDIO M10
PROJECTARCHITECTDOUWE BOONSTRA
MEDEWERKEND ARCHITECTFREDERIK PAUWELS
CONSTRUCTIEW5A STRUCTURES
LANDSCHAPKATIE TEDDER
LICHTHENK V/D GEEST
LICHTONTWERPEN