Design Cooperation Brainport

Eindhoven

2010 - 2011

design cooperation brainport-4
Eindhoven

2001 - 2008

De Brainport regio is in de afgelopen jaren een hotspot geworden van design en design driven innovatie. Daarom is in 2010 Design Cooperation Brainport opgericht. DCB is verantwoordelijk voor de organisatie van Dutch Design Week en Dutch Design Awards.

In de zomer van 2011 is DCB verhuisd naar Gebouw SK / de Apparatenfabriek op Strijp S. DCB is gehuisvest op 1.100 m² van de begane grond van dit imposante voormalige fabrieksgebouw. Op de nieuwe locatie komen ontwerpers, industrie, kennisinstellingen en ondernemers samen om elkaar te ontmoeten, te inspireren en te informeren.

In het ontwerp voor DCB worden het ontmoeten en het werken op een eenvoudige en elegante wijze gescheiden door een vrijstaand volglazen volume, waarin vergaderruimten, pantry en stiltekamers zijn opgenomen. De verfijnde afwerking van dit kabinet bestaat uit een vrijstaande stalen tafel-constructie en voor de buiten- en binnenwanden helder en wit gehard glas, structureel onderling gekoppeld met kunststof profielen ter dikte van het glas. Het geluidsdichte en akoestisch hoogwaardige kabinet contrasteert bewust in hoge mate met de nauwelijks behandelde ruwbouw van het voormalige fabrieksgebouw. De losse inrichting naar het ontwerp van Thomas Eurlings bestaat uit klassiek modern en actueel Dutch Design.

design cooperation brainport-3
design cooperation brainport-1
design cooperation brainport-6
design cooperation brainport-9
LOCATIEAPPARATENFABRIEK
TORENALLEE
OPDRACHTGEVERSTICHTING TRUDO
PERIODE2010-2011
STATUSGEREALISEERD
PROGRAMMAKANTOOR
OMVANG1.250 M²
ARCHITECTUURSTUDIO M10
PROJECTARCHITECTMARTIEN JANSEN
MEDEWERKEND ARCHITECTFRANK VAN WINDEN
CONSTRUCTIEVAN DE LAAR
INSTALLATIESDEERNS
KOSTENMANAGEMENTABT
design cooperation brainport-13
design cooperation brainport-8
design cooperation brainport-12
design cooperation brainport-11